Meteen naar de inhoud

sekscoach, sekscounselor of seksuoloog

  • door

Je zou door het bos soms de bomen niet meer zien. Wie doet wat? En vooral naar wie ga ik best?

Even wat uitklaren:

Seksuoloog is geen beschermde titel. Met seksuoloog wordt iemand bedoeld die een masterdiploma (het vroegere licentiaatsdiploma) familiale en seksuologische wetenschappen heeft behaald. Meestal vullen zij hun opleiding verder aan met een therapeutische opleiding

Een sekscounselor luistert naar mensen met seksualiteitsproblemen en zoekt samen met hen naar oplossingen voor hun problemen. Gewoon al vertellen kan zeer probleemoplossend werken. De client kan zo immers aftoetsen in hoeverre hij/zij binnen het normale valt. Sommige problemen zijn geen problemen maar behoren tot het ‘normale’ gedrag of beleving.
Wanneer de kennis van de client tekort schiet, geeft de counselor informatie op maat van de client.
Daarnaast kan de counselor aan de client huiswerk geven waarmee hij/zij thuis aan de slag kan. Dit kunnen streeloefeningen zijn, maar ook verbeeldingsoefeningen, ademhalingsoefening, yoga, een vereenvoudigde vorm van mindfullness.

Een sekscoach daagt mensen uit om hun seksleven te verbeteren met uitgekiende informatie en educatie, laat ons zeggen dat hij/zij probeert om het wat spannender te maken.

 

Elke vorm van seksuele hulpverlening start met counseling, of deze nu gebeurt door een huisarts, gynaecoloog, sekscounselor, seksuoloog, …
Belangrijk is dat de client/patient voldoende tijd krijgt om zijn/haar probleem aan te kaarten en te exploreren, iets waar een arts niet altijd tijd voor heeft.
Een sekscounselor kan daarin van groot nut zijn. Hij/zij kan helpen om het probleem in kaart te brengen, te exploreren en de client voor te bereiden zodat deze op een bondige manier het probleem kan aankaarten bij een specialist.

Seksualiteitsproblemen zijn zelden uitsluitend van lichamelijk OF psychische aard. Er is altijd een wisselwerking tussen beide oorzaken. Daarom werkt een sekscounselor nauw samen met de huisarts, gynaecoloog of uroloog.

Op zoek naar een gepaste sekscounselor: contacteer leen.vangeebergen@inteam-counseling.be of 0496/11 06 78

Lees er meer over op de website van InTeam

Tot gauw!

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.