Meteen naar de inhoud

Ze is er!

  • door

Joepie! Ze is er! De ‘lustpil’ voor de vrouw is op de (Amerikaanse) markt. Wat zijn we daar blij mee!

Of toch niet …
Want dat betekent dat weerom de verantwoordelijkheid bij de vrouw wordt gelegd. Vrouwen nemen vaak – meestal – al de verantwoordelijkheid voor de anti-conceptie. Nu komt er nog eens een ander pilleke bij: dat voor de goesting.
Spijtig dat de farma-industrie hoopt hier geld uit te kunnen slaan.

Complex
Bovendien is het vrouwelijk verlangen redelijk complex. Een gebrek aan zin in seks is eerder een symptoom dan een oorzaak. Heel wat onderliggende problemen kunnen een effect hebben op het libido van een vrouw. Stress, een drukke job, huishouden, kinderen, maar ook allerlei ziektes kunnen een negatieve invloed hebben op vrouwen hun zin in seks. Rechtstreeks én onrechtstreeks.

Vanavond niet, schat …
… of juist wel, hangt erg af van hoe gemotiveerd een vrouw is om zin te krijgen in seks. Positieve motivatie kan komen uit een warme en intieme partnerrelatie bijvoorbeeld. Of positieve ervaringen, passionele herinneringen, …

Liever een stuk chocolade
Ja, er zijn vrouwen die een stuk chocolade verkiezen boven seks. Niks mis mee, integendeel. Als dat een bewuste keuze is: geniet ervan. Laat je niet opjagen door allerlei clichés. Seks is ook maar seks.

images6

Maar lees toch even ook dit
Voor je je hoop stelt op de lustpil, toch nog even dit. De lustpil moet je dagelijks nemen voor een langere periode. Het is dus geen pilletje dat je instant goesting geeft. Bovendien veroorzaakt ze naast wat lustgevoelens ook heel wat bijwerkingen als misselijkheid, duizeligheid, flauwtes, …. En dat is zeker ook niet bevorderlijk voor je libido.

Kom eens af
Vind je dat je libido laag is en wil je er wat aan doen? Kom eens naar een workshop bij InTeam.
Of maak een afspraak voor tips op maat.

 

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.