Meteen naar de inhoud

Goede voornemens

  • door

Gisteren zijn we begonnen aan een vers jaar. De meesten van ons hebben vast een hoop goede voornemens uitgesproken – luid op of in je hoofd.
Wat meer tijd voor jezelf en elkaar. Wat rustiger aan. Wat minder opjagen. Eindelijk dat fitness-abonnement starten, een paar kilootjes afvallen. Misschien wel stoppen met roken. Wat minder drinken.

En hoe denk je daar vandaag over?
De meeste mensen zijn die voornemens binnen de week ook alweer vergeten. Niet met kwade bedoelingen of uit luiheid. Nee, jong. Gewoon omdat ons brein niet geprogrammeerd is om van de ene dag op de andere het anders te gaan aanpakken.
2 keer per week gaan fitnessen heeft immers een grote impact op onze dagelijkse routine. Elke maaltijd gezond eten vraagt een grote inspanning. 10 kilo afvallen lijkt mega-veel.

Andere aanpak
Wat als je het nu dit jaar eens anders aanpakt? Niet streven naar supergezonde maaltijden, maar elke maaltijd een beetje minder van het ongezondste ingrediënt. Dus zeker nog een biefstuk met frieten, maar met wat minder frieten, wat minder mayonaise en een fris slaatje erbij. Zeker nog een grote spaghetti bolognaise maar wat meer groentjes in de saus.

Ook voor relaties en seks
Ook je voornemens voor je liefdesleven krijg je niet zomaar gerealiseerd.
Je wil minder sleur in je (seks)relatie? Waarom begin je niet met eens samen te douchen of een bad te nemen wanneer de kindjes in bed liggen?
Je wil meer tijd samen door brengen? Waarom niet beginnen met na het avondeten even samen na te praten met een tas koffie? En dat hoeft zelfs niet elke dag te zijn. Een paar keer per week kan al wonderen doen. En het is goedkoper dan een etentje in een duur restaurant die alleen maar mogelijk is met een babysit.

12115748_10153655032331211_2141520315619654854_n

Kies een thema
Heb een doel voor ogen, maar vul het niet te concreet in. Werk rond een thema, een woord, een gevoel. En bekijk je (seks)relatie in dat licht. Werk bijvoorbeeld rond CONNECTIE. En laat dat een inspiratie zijn doorheen alles wat je doet in je liefdesleven. Hang het woord ergens groot in je keuken of living zodat je er vaak aan denkt. Of stel het in als bureaublad zodat je er regelmatig aan herinnerd wordt.

En vooral …
Hou InTeam in het oog. Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Het wordt een mooi jaar!

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.