Meteen naar de inhoud

Welness voor je vagina

  • door

Mochten wij vrouwen evenveel aandacht besteden aan onze vagina als mannen aan hun penis, de wereld zou er heel ander uit zien.

Voor veel vrouwen is hun vagina een groot mysterie. Een lichaamsingang die een paar keer in een leven een uitgang werd.

Nochtans is het een erg mooi en krachtig orgaan. Een lichaamsdeel dat vaak niet de aandacht krijgt die het verdient.

Dus enkele tips om haar in tip-tip-shape te houden …

Gooi alle speciale zepen en wasgels weg
Nee, je hebt die niet nodig. De vagina is een uitgekiemd zelfreinigend systeem. De reclame wil jou -en de mannelijke helft van de wereldbevolking- doen geloven dat je stinkt daaronder en dat er daar vieze beestjes zitten. De beestjes die daar zitten moeten daar zijn om de boel gezond te houden.
Wassen doe je met water en je handen. Eventueel een proper washandje (nee, geen dat al 5 dagen rondslingert in de badkamer en al langs ieders snoet of poep is gepasseerd).
Het voordeel van je handen is dat je kan voelen. Zo ontdek je sneller onregelmatigheden, en krijg je meer connectie met je eigen lijf …

Overweeg herbruikbaar maandverband
In wegwerpspul zitten chemische producten die de vochtbalans van je vagina, je slijmvliezen en je huid kunnen verstoren. En je mag dan nu zeggen dat je er geen last van hebt, maar je kent het verschil niet want je hebt het nooit geprobeerd.
Ik gebruik herbruikbare inlegkruisjes. En bij mijn regel gebruik ik mijn femmecup.
Vies? Helemaal niet. Het gaat gewoon mee met de handdoeken in de 60° was.
Mijn man zag het eerst niet zitten. Maar nu haalt hij die dingen gewoon uit de wasmachine en hangt ze te drogen aan de verwarming. (zie foto)
Het is de investering meer dan waard. Je bespaart een hoop geld én een hoop afval.
Bovendien zijn ze er in allerlei kleurtjes en designs waar je alleen maar blij van wordt.
Kijk eens bij Vivo Verde en Tante Rosa

20160131_110259[1]

Weg met glijmiddel!
Tenzij er een medische indicatie is (hormoontherapie, chemotherapie, soms bij borstvoeding, …) is er geen reden om glijmiddel te gebruiken. Wanneer je glijmiddel gebruikt zal je vagina denken dat je nat genoeg bent en dat zij dus niks moet doen. Weerom een goed werkend systeem dat wordt stilgelegd. Zonde toch.
Ben je te droog bij het vrijen? Introduceer dan meer voorspel. Dat is écht de beste manier. Maak je partner duidelijk dat met de nodige stimulatie je echt wel vochtig wordt.
Wist je trouwens dat de vagina eerst in het bovenste binnenste deel vochtig wordt en dan pas in het onderste buitenste deel? Je wacht best met penetratie best tot jullie er allebei klaar voor zijn.

Train je bekkenbodemspieren
Na de bevalling is de kinesist je komen uitleggen hoe je je bekkenbodemspieren moet trainen om incontinentie te voorkomen.
Je voorkomt er niet alleen incontinentie mee. Je versterkt ook de spieren rond je vagina. Dit geeft meer controle én meer genot.
De investering dus meer dan waard om tijdens het tanden poetsen je bekkenbodem te trainen. Of terwijl je staat te wachten aan de kassa.
Doe je aan yoga? Heel goed. Yoga is de ultieme manier om je bekkenbodem in tip-tip-shape te krijgen.

Meer tips rond seks en je liefdesleven? Schrijf je in voor de Nieuwsbrief van InTeam!

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.