Meteen naar de inhoud

You’ve got the power

  • door

Te vaak nog komen vrouwen bij het vrijen niet klaar. Te vaak nog stellen ze zich tevreden met bijna en net niet. Of zelfs verre van …
En eigenlijk is dat niet nodig. Vrouwen zijn lichamelijk even goed in staat om op enkele minuten zichzelf tot een orgasme te masturberen.

Toch blijven we vaak achter. Hoe komt dat?

Help! Ik ben de enige
We denken om te beginnen dat we de enige vrouw zijn waarbij het seksleven niet van een leien dakje loopt. We delen onze ervaringen en bezorgdheden te weinig met de andere vrouwen. We beschouwen ons liefdesleven als uiterst privé. We willen niet uit bed praten. Onze partner vindt dat ook maar niks. Dus blijven we op ons eiland zitten.

Angst
Daarnaast wordt ons voortdurend aangepraat dat we voorzichtig moeten zijn. Een relatie – en bij uitbreiding seks – maakt ons erg kwetsbaar als vrouwen. Er is een diep gewortelde angst om seksueel gekwetst te worden. En nooit meer geheeld te worden.
Onze maagdelijkheid is een heilig goed dat we moeten ‘bewaren’ en ‘weggeven’ aan de Ware. We voelen ons daar als vrouw vaak in een zwakkere positie.

Schaamte
We zijn als vrouw onzeker over ons lichaam. Vaak omdat we het onvoldoende kennen. Omdat we er onvoldoende aandacht aan besteden.
We zijn onzeker over ons handelen. ‘De maatschappij’ (ouders, leerkrachten, media, …) sturen nog altijd tegenstrijdige signalen uit over de vrouwelijke seksualiteit. We worden overal geconfronteerd met sexy en halfnaakte vrouwen. Maar we nemen best niet te veel initiatief. Dat is niet netjes.
De schaamte maakt dat we te weinig praten over onze seksualiteit en verlangens. Noch met onze partner, noch met onze vriendinnen en – spijtig genoeg – ook onvoldoende met zorgverleners (gynaecoloog bijvoorbeeld)

Het is mogelijk
Een bevredigend en passioneel liefdesleven is nochtans voor iedereen een weldaad. Met een goed seksleven hebben, wordt je een betere partner voor je man. Je hebt meer zelfvertrouwen, je presteert beter in je beroepsleven én je bent een positief voorbeeld voor je kinderen.
Investeren in je seksleven als vrouw is dus zeker de moeite waard én mogelijk.
Het is life-changing. Echt.

Stay tuned en schrijf je in voor de nieuwsbrief van InTeam

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.