Meteen naar de inhoud

We mogen de mannen niet alles verwijten …

  • door

Man heeft meer zin in seks dan vrouw. Man maakt dat wat te direct duidelijk. Vrouw wil liever eerst wat meer intimiteit en houdt man af. Man voelt zich afgewezen en mokt. Vrouw voelt zich verplicht en ervaart druk. Vrouw heeft nog minder zin in seks. Man dringt nog wat meer aan …

Het is het klassieke verhaal. Er bestaan hopen varianten op. Maar het eindigt telkens op hetzelfde. Man verwijt vrouw een gebrek aan zin. Vrouw verwijt man een gebrek aan intimiteit en geduld.

Toen ik vorig jaar een info-avond voor vrouwen aankondigde – met tips en tricks voor meer libido –  kreeg ik van een seksuologe dadelijk de commentaar: ‘Jamaar het is bij de mannen dat ge moet zijn!’

Bullshit! Tuurlijk zijn er tips en tricks om aan de mannen te laten weten hoe ze hun vrouw best verleiden, in de mood brengen etc. nodig. Niet alle mannen zijn even grote charmeurs. Ze zijn nogal eens recht toe, recht aan. Maar dat is ook omdat het – zeker in het begin –  echt wel werkt. En eens geleerd gaan ze dat toepassen …

 

Vrouw in vuur en vlam

Vrouwen vergeten vaak dat ze zelf ook veel in de hand hebben.
Een kort-door-de-bocht-lijstje met tips:

Vrijen doet vrijen
Hoe meer je vrijt, hoe meer zin je krijgt. Vooral hoe meer leuke vrijpartijen je hebt, hoe meer je gemotiveerd bent om zin op te zoeken.
Dus zeg niet te snel: Vanavond niet, schat. Maar laat je overtuigen en verleiden

Be mindfull
Vrouwen hebben vanalles aan hun hoofd: huishouden, kinderen, work-life balance. Seks komt vaak op de laatste plaat, als alles in orde is. Nee, wanneer alles spic en span is.
Dus: probeer van seks al eens een prioriteit te maken, laat je overvallen én vooral sluit je ogen.

Praat
Als je hem niet duidelijk maakt wat je graag wil, kan hij het niet weten, hé. Je hebt zelf veel in de hand over hoe de vrijpartij verloopt. Je kan hem – lieve – instructies geven tijdens het vrijen. Of hints. Krijg je het niet gezegd? Schrijf dan bijvoorbeeld een erotisch verhaal. Of laat je erotische lievelingsroman rondslingeren.

Vergeet angst en schaamte
We zijn als vrouw bang om over onze grenzen te laten gaan. We zijn beschaamd over ons lijf, over de geluiden die we maken.
Bedenk dat diegene die naast jou ligt jou de aantrekkelijkste vrouw ter wereld vind. Anders was die er gewoon niet.

Sta in je kracht
Je moet niet enkel ondergaan. Seks is meer dan alleen maar penetratie. Er is zoveel meer te ontdekken. Zeg waar je zin in hebt en doe dan ook alleen dat. Orale seks is ook seks. En sommige dagen is een massage ook genoeg. Durf out of the box te denken.

Moeite met één van bovenstaande tips? Neem dan eens contact met mij op.
Samen kunnen we daar aan werken en word jij (weer) een vrouw in vuur en vlam.
Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.  Zo kan je me een tijdje volgen en weet je hoe ik werk.

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.