Meteen naar de inhoud

Grrrrrr!!!!

 • door

Size does matters, schreef Het Laatste Nieuws gisterenavond op haar website.

En niet de maat van meneer maar de maat van mevrouw blijkbaar.

Voor vrouwen waarbij de clitoris ’te ver verwijderd van de de vagina’ ligt, zou het onmogelijk zijn om een orgasme te krijgen.

Diegene die me kennen  – onder andere de 2 vriendinnen die me de link van het artikel doorstuurden, waarvoor dank – weten dat ik daarop MOET reageren.

Waarom staan mijn haren daarvan recht?

 1. Weerom blijft men bij idee-fix dat seks louter penetratie in missionarishouding is. Alsof klaarkomen tijdens penetratie – liefst elkaar in de ogen kijkend – het ultieme doel is.
 2. Weerom wekt men de indruk dat vrouwen alleen maar kunnen klaarkomen door stimulatie van de clitoris.
  Dit is een echter een ultra-feministische visie. Vrouwen kunnen ook klaarkomen met een vaginaal orgasme.
  Vanuit het feminisme heeft men decennia geleden gesteld dat ‘vrouwen geen mannen nodig hebben om klaar te komen’. Daardoor werd de beperkte aandacht die er was/ is voor het vrouwelijk orgasme gericht is op de clitoris. Die kan je immers ‘zelf bedienen’.
  Daardoor ging er veel kennis verloren. Met coaching en training zijn de meeste vrouwen in staat om een vaginaal orgasme op te wekken. Vrouwen die het hebben ervaren zullen het beamen: met goed getrainde bekkenbodemspieren, lichaamskennis en de juiste mentale ingesteldheid kan je vaginaal klaarkomen.
 3. Size does matter on both sides.
  Eigenlijk hangt alles af van jullie anatomische compatibiliteit en hoe je die aanwendt. Om de 2 uitersten te schetsen. Een koppel waarbij meneer groot geschapen is en mevrouw eerder aan de frêle kant zal een andere techniek moeten aanwenden dan een koppel waarbij meneer klein geschapen is en mevrouw eerder fors gebouwd is. Daar hoef ik geen tekening bij maken.
 4. Als het niet lukt om als vrouw klaar te komen in missionarishouding, vraag dan gewoon om een ander standje aan je liefste. Ik denk niet dat hij gaat tegenstribbelen. Bij het standje waarbij de man ligt en de vrouw op hem zit, is het perfect mogelijk op de clitoris te stimuleren tijdens de penetratie. Meer nog: hij heeft zijn handen vrij om ook iets met je borsten te doen. Pret verzekerd. Dat is ook seks en je komt klaar. Wat wil je nog meer?

Meten is weten, zeggen ze in het artikel. Hoe doe je dat? Met een lintmeter, met een vinger, met een penis?
En dan? Vraag je dan op je eerste date naar de ander zijn ‘maat’? Of zet je dat op je dating-profiel?

Laten we wel wezen. Er heeft weer iemand het idee dat hij de wereld vooruit geholpen heeft. En een journaliste heeft het gevoel dat ze een primeur gebracht heeft …

Voor de rest hebben we niet te veel bijgeleerd.

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.