Meteen naar de inhoud

Fastfood of Gourmet

  • door

Wist je dat de gemiddelde vrijpartij hier in Vlaanderen 5-9 minuten duurt? Heel kort dus.

En zeggen dat je er vaak zo tegen op ziet. Want meestal is het al laat ’s avonds wanneer je eraan denkt. Na het laatste tv-programma. Na het beantwoorden van hopen mails voor het werk.

Dan kruip jein je bed. Nog een beetje babbelen. Wat tegen elkaar liggen. En dan steekt de goesting de kop op.
Maar het is al laat. En morgen moet je vroeg op. Zou er nu nog aan beginnen of niet? Want het is al laat.
Er volgt een welles-nietes discussie in je hoofd. Die meestal gewonnen wordt door nietes. En die ene keer dat welles wint, zeg je: ‘Allez, vlug dan’
En zo eindigt het Vlaams gemiddelde op maximaal 8 à 9 minuten.

Is dat erg? Bwa, je gaat daar niet van dood gaan. Maar toch zijn er een paar argumenten waarom langer en trager vrijen aan te raden is.

Allereerst gaat kwaliteit nog altijd boven kwantiteit. Beter 1 keer goed dan 3 keer slecht. Hoe korter de vrijpartij, hoe minder kans dat mevrouw klaarkomt. Of je dat nu belangrijk/noodzakelijk vindt of niet. Hoe vaker en hoe meer je geniet van seks hoe meer zijn je krijgt om het na enkele dagen nog eens te doen. Dus ja. Het loont echt wel de moeite om er wat tijd voor uit te rekken zodat zij ook geniet en/of klaarkomt.

Gourmetseks (langere vrijpartijen dus) zijn ook beter voor je energiepeil. Tijdens de opwinding voor het orgasme maakt je lichaam hormonen aan (oa dopamine) die je energie geven. Hoe langer die fase duurt, hoe meer energie je opbouwt in je lichaam. Wanneer je klaarkomt wordt al die energie weer uitgedoofd. Dus om echt energie uit seks te halen verleng je best de opwindingsfase. In verhouding heb je dan meer energie aangemaakt dan dat er wordt weggewassen door het klaarkomen. Daardoor voel je je minder uitgeput na het vrijen.
Fastfoodseks (een vluggertje dus) is het ideale slaapmutsje. Maar dat is het dan ook. Op langere termijn biedt het je geen enkele voordeel.

Ik zou wel weten wat kiezen. Dat is een van de redenen dat wij proberen om wekelijks een date in te plannen. En nee, daar wordt geen 3 uur aan één stuk gerampetampt. Er wordt gebabbeld, gespeeld, geëxperimenteerd, gefantaseerd, …. een powernap van enkele minuten en weer opnieuw …

Wat kies jij? Gourmet of fastfood?

En wat heb je nodig om af en toe wat meer voor gourmet te kiezen?

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.