Meteen naar de inhoud

You’ve got the power!

  • door

Wat houdt vrouwen tegen om zich te verdiepen in hun seksualiteit?

Ik vraag me dat af. Immers, been there done that.

Ik ben ook jarenlang tevreden geweest met de informatie die me werd aangereikt. En laten we eerlijk zijn: dat is gene vette.

Met wat je op school hebt meegekregen zal je niet ver komen. Ze vertellen daar alleen maar het hoogst noodzakelijke. Vooral veel waarschuwingen.

Er wordt 1000 keer uitgelegd wat je moet doen om NIET zwanger te worden. Maar niemand durft de moeite doen om je te vertellen hoe je wel zwanger kan worden? De informatie blijft hetzelfde, zul je denken. Ja,maar de insteek is totaal verschillend.

Er wordt je met hand en tand uitgelegd dat je een condoom moet gebruiken om allerlei ziektes te voorkomen. Maar zelden wordt daarbij uitgelegd hoe je moet reageren wanneer je liefje geen condoom wil gebruiken? (Die excuses ken je. Die moet ik je niet vertellen)

womens-power-1176146_1920

Er word geen woord gerept over hoe je je partner kan plezieren, opwinden en bevredigen? Je wil dat soort informatie immers niet horen van je ouders (no way, iiiiiiiiew)? Of van je leerkrachten (we worden rood tot in onze haarwortels). In zeldzame gevallen engageert men een seksuoloog of gynaecoloog. Maar ja die hebben het dan weer over condooms en pillen. De meeste uitleg heb je waarschijnlijk gekregen van je leeftijdsgenoten die er net zo weinig van wisten als jij, toch?

En nu, – in je relatie, je volwassen leven – waar haal je nu de mosterd?

Je partner? Die meestal in dezelfde pot roert. En zo blijf je natuurlijk in hetzelfde cirkeltje draaien.

En wat doe je als je echt iets wil weten? Opzoeken op internet?

Seksuoloog Google! Dat is eens wat anders, toch?

En toch loont het de moeite om al eens op zoek te gaan. Op zoek gaan naar informatie die verder gaat dan de biologie die je school leerde. Op zoek gaan naar een andere bibliotheek. Namen als Amy Jo Goddard en Kim Anami zeggen de meesten mensen niks. Maar voor mij zijn die dames een bron van inspiratie. Wat ik jarenlang intuitief aanvoelde maar niet bevestigd kreeg, vertellen deze dames open en bloot.

En dat is belangrijk! Want met kennis van zaken kan je immers zelf de touwtjes in handen nemen. Met kennis van jouw seksualiteit word jij terug de sterke vrouw die je verdient te zijn. Kennis geeft je kracht en zelfvertrouwen, zeggenschap.

En een sterke vrouw vol zelfvertrouwen dat is supersexy!

Wil je mee de touwtjes in handen te nemen en je man/ de mannen kennis bij te brengen? En zo een beweging van Vurige vrouwen op gang te brengen.

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.