Meteen naar de inhoud

Eerst even in de mood komen …

  • door

Wil jij ook eerst een ‘goed gesprek’ vooraleer jullie vrijen?
Een babbeltje om in de mood te komen. Gezellig samen in de zetel zitten. Glaasje wij drinken. Wat ontspannen. Dag overlopen.

Romantisch.
Maar geef toe: lang niet altijd zo praktisch. Want uiteindelijk is het best wel veel investering voor – laat ons zeggen – 10 minuten of een kwartier vrijen. Toch?

Een cliënte zei ooit: ‘Ik wil het graag wat ingekleed. Wat kaarsjes, wat praten. Dan heb ik het gevoel dat ik mij er op kan voorbereiden.’
‘Maar hij vindt dat teveel werk,’ zei ze er nog bij.

En eigenlijk kan ik die man wel begrijpen. Heeft hij zin. Ziet hij gelegenheid. Moet hij daar eerst een hele investering voor doen van een half uur of meer. Voor wat? Voor 10 minuten seks? Misschien wel minder.
Kan me voorstellen dat hij dat veel werk vindt.

Geef ik hem gelijk? Ja en nee. Maar dat moet ik even uitleggen.

De babbel voor de seks is iets typisch vrouwelijk, denken we. We maken onszelf wijs dat we anders zijn. Seksuologen bevestigen dat cliché ook vaak. Vrouwen hebben wat opwarming nodig. Vrouwen zijn wat trager.
Puur fysiologisch kunnen vrouw net zo snel opgewonden geraken en klaarkomen als mannen. Zo dat is er uit.

Er is een MAAR …

Vrouwen voelen zich vaak echter niet veilig in hun relatie. In hun leven. Ze zoeken dus eerst veiligheid vooraleer ze zich overgeven aan hun man. Die man is niet altijd de oorzaak van hun onveilig gevoel. Maar hij moet het wel invullen wil hij seks hebben.

Vrouwen hebben vaak het gevoel dat ze weinig aandacht krijgen. Ze ploeteren de hele dag door. Zitten met een hoofd vol zorgen en moeten hun ei ergens kwijt. Dichtst bijzijnde persoon: manlief.

Vrouwen hebben duizend dingen aan hun hoofd die allemaal belangrijker lijken dan seks. Mindfullness is niet door een vrouw uitgevonden: we multi-tasken dat het een lieve lust is. Dat multitasken gaat verder wanneer ze bij hun man zijn en even zouden kunnen genieten. Terwijl ze in de zetel zitten, zit hun hoofd nog bij de was, de strijk, de kleren van de kinderen.

Er zijn dus heel wat factoren waardoor vrouwen zich minder bewust zijn van hun lichamelijk tekens van opwinding en goesting. Ze moffelen die weg. Ze hebben geleerd om die te negeren.
Pas wanneer ze tot rust komen en in de sfeer komen, worden ze zich bewust van hun opwinding.

En daarvoor dient dus diene babbel. Het romantisch samenzijn. De kaarsjes.

Voor een man is dat allemaal tijdverlies. Begrijp ik dat? JA! Als je ’s avonds maar een uurtje – of minder hebt – om met je vrouw te genieten en te vrijen. Dan is dat praten en voorbereiden lastig. Omdat er nog weinig ruimte over blijft voor het echte werk.

Spijtig genoeg investeren heel wat mannen daar te weinig in. Ze komen veel te snel klaar. Lang voor hun vrouw ooit zou kunnen klaarkomen. Een vrouw heeft meer tijd nodig om klaar te komen.
(zie bovenstaande redenen) en vaak houden mannen het zolang niet vol. Dus zij hebben ook nog werk aan de winkel zeker. Het zou trouwens extra motiverend zijn voor vrouwen moesten ze meer zekerheid hebben op een orgasme. Maar dat is voor een volgende nieuwsbrief ;-).

Eerst beginnen bij het begin.
Kan jij als vrouw ervoor zorgen dat je zelf dat veilig gevoel creëert en hij daar geen extra tijd in moet investeren? JA!
Kan jij als vrouw zorgen dat je minder aan je hoofd hebt en hem niet moet overstelpen met je problemen? JA!
Kan jij als vrouw zorgen dat je meer mindfull in het leven staat en dus ook echt er met je hoofd bij bent tijdens het vrijen? JA!

En stel je eens voor hoe je leven er zou uit zien?
Als alle kostbare en beschikbare tijd ten volle kon benut worden. Als een uur samen ook een uur vrijen kon zijn zodat jij alle kansen hebt om klaar te komen en ten volle te genieten.
Hoe jullie relatie zou kunnen evolueren mochten jullie de hele tijd van elkaar kunnen genieten zonder incalculeren van inleidende babbel?
Kan je voorstellen hoe veel vaker jullie spontaan seks zouden kunnen hebben in plaats van ingepland?

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.