Meteen naar de inhoud

Je draai vinden in bed

  • door

Vrijen bestaan eigenlijk uit 2 delen: het sensuele en het seksuele.

Het seksuele dat is voor de meeste mensen ingevuld: seksen, poepen, rampetampen, neuken, penetratie, … klaarkomen;

Het sensuele wordt vaak nogal eens vergeten. Vooraleer we beginnen met seks hebben we ons lichaam meestal al – deels onbewust – voorbereid op wat er gaat komen. We hebben onze zintuigen geprikkeld of laten prikkelen. We hebben het verleidingsspel gespeeld, subtiel aangeraakt, gekust, geknuffeld, tegen elkaar gelegen, in elkaars ogen gekeken, uren gepraat, ons opgekleed, ons lijf opgewarmd in douche of bad, door een massage, …

Het sensuele is een stuk uitgebreider en niet altijd duidelijk of het nu op seks gericht is. Want je pakt ook een bad ter ontspanning, je praat ook soms uren zonder dag er ook maar aan seks gedacht wordt, op een familiefeestje kijk je soms 100den keren in elkaars ogen om te overleven. Je laat je lichaam masseren door de kinesist. En no way dat je op zo momenten aan seks denkt.

Sensuele handelingen hoeven niet tot seks te lijden: ze zijn er vooral om je lijf blij en content te houden. En met een blij lijf is het zoveel leuker om seks te hebben en het nog blijer te maken.

In vele relaties ontbreekt heel vaak het sensuele. Mannen zijn daar niet zo mee bezig. Voor hen is seks iets dat je vooral moet doen. Sensualiteit is voor hen vaak een poort naar daar waar ze je willen hebben: in hun bed.

Voor vrouwen is sensualiteit iets wat breder wordt in gevuld: ook een stuk chocolade, een avondje met de poes op schoot, een heerlijk dekentje voor de tv, … dragen bij tot hun lichamelijk welbevinden.

Het is niet gemakkelijk om daar elkaar te vinden als koppel. Heel wat vrouwen sluiten hun man uit van hun sensuele stuk omdat ze druk voelen om te vrijen. Ik sprak zo ooit met een koppel hoe ze de intimiteit weer konden opbouwen. Want de enige aanrakingen die ze met elkaar hadden waren seksuele. Het was niet zo gemakkelijk om iets te vinden. Ze waren zo vervreemd van elkaars lichaam dat elke aanraking in zijn ogen een start-teken was voor seks.
Ook haar rug wassen tijdens het douchen, samen in bad gaan, … hij gaf eerlijk toe dat hij het niet kon zonder naar seks te verlangen (lees: gewoon over te gaan tot seks).

En zo zie ik veel vrouwen. Ze zijn bang om het sensuele stuk op te eisen in hun relatie. Omdat ze bang zijn dat dat toch altijd tot seks leidt. ‘En ik wil zo graag eens gewoon tegen hem liggen zonder dat er iets van komt, ‘ vertrouwen ze mij toe.

Heel wat vrouwen vermijden op den duur elke aanraking van hun man. Uit angst. Eigenlijk sterft daarmee een stuk van hen af: de sensuele vrouw in hen.

Vanaf maandag gaan we samen terug op zoek naar die sensualiteit. Samen gaan we weer zoeken naar wat ons lijf blij, gelukkig, orgastisch maakt.

Doe je mee?


Ja! Ik wil mijn sensualiteit herontdekken!

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.