Meteen naar de inhoud

Ik word daar zo moe van …

  • door

Ik word daar zo moe van …

Ik word al moe als ik nog maar aan seks denk …

Seks als energievreter

Hoewel seks iets is wat ons energie zou moeten geven – seksuele energie is één van onze levensenergiën – hoor ik heel wat vrouwen klagen over hoe vermoeiend ‘dat hele gedoe’ wel niet voor hen is.

Vrijen is verondersteld leuk te zijn. Iets waar je blij van wordt. En achteraf word je wel een beetje moe. Maar vooraf – soms als ze er nog maar aan denken – is niet helemaal iets wat je zou verwachten.

En toch … kennen we allemaal wel een vriendin voor wie seks een marteling, een verplicht nummertje is. En we weten allemaal dat dat slechts het topje van de ijsberg is: niemand klapt immers graag uit bed.

Geen uitzondering

In mijn geprivilegieerde situatie hoor ik wel – bijna dagelijks – die verhalen.
Vrouwen die gedwongen worden tot seksuele handelingen. Hun man vindt ‘een handje helpen’ geen seks. Dus als ze geen zin hebben in seks kunnen ze dat toch wel even doen, zeker. Ze zijn toch hun vrouw. Dat doe je toch voor elkaar als je getrouwd bent.

Vrouwen die op de tippen van hun tenen lopen om hun man te ontwijken. Hun lijf is al geconditioneerd door vroegere ervaringen en elke aanraking zet 1000en alarmbellen in gang.

Een vrouw die seks afhoudt en haar man afwijst, werkt meestal als een rode lap op een stier. Haar man wordt onzeker over hun relatie en haar trouw. Gevolg: hij dringt nog wat meer aan om bevestiging te krijgen. Resultaat: Zij gaat hem nog meer ontwijken.

Seksueel opgebrand

Als seks lang een strijd is en veel negatieve aandacht vraagt, geraak je opgebrand.
Vrouwen beschrijven mij hoe ze zich vaak laten overtuigen tot seks maar zich achteraf slecht en emotioneel leeg voelen. Ze lieten over hun grenzen gaan. Er werd niet naar hen geluisterd en ze hadden het gevoel dat er geen rekening met hen werd gehouden.

Pas die laatste zinnen toe op de werkvloer en er wordt burn out – preventie opgestart.
Gebeurd het binnen een relatie dan zegt men: wat wilt ge eraan doen? Zo gaat dat nu eenmaal in een relatie.

Boek

Ellenlange gesprekken heb ik met deze vrouwen. En ze lopen moeizaam. Want ze zien hun man graag, er is hen ingepeperd dat ze als vrouw verantwoordelijk zijn voor het plezier van hun man. Zij moeten voor hem zorgen. Dat hoort bij een relatie.

Omdat ik weet dat ik ook maar een klein deel bij mij krijg, omdat ik weet dat er veel stille lezers en volgers zijn van mijn blog en facebook-pagina, heb ik een boek geschreven. Ik hoop daarmee – nog laagdrempeliger – vrouwen (en hun mannen) wakker te schudden en te tonen hoe zij bezig zijn hun seksualiteit en hun relatie op te branden. Maar vooral hoe die prachtige vrouw – die zoveel beter verdient – aan het opbranden is.

Het manuscript is af. Gisteren zette ik een – voorlopige – streep onder meer dan 50 000 woorden.

Bij jezelf blijven

Ik verklap al de oplossing die ik aanreik in dit boek, zo ben ik dan.
En die is eenvoudiger dan ze klinkt: Blijf dicht bij jezelf. Geloof in je eigen gevoel van wat waar is voor jou. Wat voor jou juist en goed voelt, is juist en goed. Heb de moed om hiervoor te kiezen.

 

Wil je graag checken of jij seksueel opgebrand bent? Of een seksuele burn out ook bij jou op de loer ligt?
Vraag dan hier je Burn Out Checklist aan:


Ja! ik wil die Burn Out Checklist!

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.