Meteen naar de inhoud

Laat hem maar ‘de man’ zijn

  • door

Hoe graag we als vrouw ook ons mannetje staan, toch zijn we dat in bed beter niet.
Okay, dat was kort door de bocht.

Ik begin opnieuw

Mannen en vrouwen voelen zich aangetrokken tot elkaar omdat ze ‘anders’ zijn. Je wordt meestal verliefd op iemand omdat die ‘anders’ is dan jij. Omdat die een talent heeft dat je bewondert (en graag stiekem zelf zou hebben), omdat die iets kan en durft waar jij voor in je broek doet. Omdat je het gevoel hebt dat je dat ‘anders’ nodig hebt in je leven.

Vrouwen vallen voor mannen hun daadkracht en rechtlijnigheid. Mannen vallen voor vrouwen hun ‘genieten van het onderweg zijn’ en ‘de dingen nemen zoals ze komen’ en hun aanpassingsvermogen.
En dit heeft weinig met biologie te maken. In homoseksuele relaties zie je  meestal ook heel duidelijk ‘wie de broek draagt’ en meer daadkracht heeft (zowel bij mannen- als vrouwenkoppels)

Dat is ook geen hokjes-definitie maar eerder een continuum. ‘De man’ is meer man dan ‘de vrouw’. ‘De vrouw’ is meer vrouw dan ‘de man’.

De rollen kunnen dus ook omgekeerd zijn en daar is ook niks mis mee: Als jij en je partner je daar goed bij voelen: go for it!

De man’ in de relatie: wie is dat dan?

Awel de man in de relatie is dus diegene met het meeste daadkracht en rechtlijnigheid. Hoe meer een man in zijn mannelijke energie staat, hoe daadkrachtiger hij zich zal gedragen. Hoe meer hij je zal beschermen ook en hoe meer verantwoordelijkheid hij zal opnemen. Een man in zijn mannelijke energie is niet zomaar een extra kind in huis. Die man neemt verantwoordelijkheid in wie hij is en wat hij doet. Die wacht niet op jou instructies en gezaag om de wc te repareren. Die doet dat gewoon. Dat is zijn manier om bij te dragen aan het gezin.
Die man die geeft jou gelijk in een dispuut met de kinderen en als hij niet akkoord met je gaat, spreekt hij je daarover aan buiten het bereik van kinderoortjes.
Die man staat voor jou als je moeder je weer eens uitkaffert, die man pakt de telefoon en belt zelf om zijn bankzaken te regelen. Die man pakt je bij je kraag als je oversteekt zonder kijken.

Je weet dat je altijd op hem kan rekenen. Punt.

Ook in bed dus.

En ook in bed kan je dus op hem rekenen: hij kan jou aan. Hij slaat niet in paniek wanneer jij hard roepend en trappen klaarkomt. En hij wordt niet onzeker als jij stilletjes geniet.
Hij vrijt met je alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Met hetzelfde gemak dat hij zijn veters knoopt, vrijt hij met jou. Hoe meer daadkracht hij toont binnen en buiten bed, hoe potenter hij is.

Jij voelt je veilig, geborgen. Jij mag ontvangen, genieten en je laten vallen in je orgasme.
Hij zal jou opvangen.

Die van mij …

Vele vrouwen zullen bij de bovenstaande regels  instant gedacht hebben: Yes! Dat wil ik ook!
Maar die van mij …

En daar knelt al het schoentje: het feit dat er ‘die van mij …’ achter komt toont dat er toch iets niet helemaal lekker loopt.
Geef jij als vrouw je man de ruimte om ‘de man’ in de relatie te zijn. Of denk je vaak: dat doe ik sneller/vlotter/beter zelf.

Droom jij van zo een daadkrachtige man?
In en buiten bed?

Wat kan je doen als ‘de vrouw’?

Spreek en denk positief over je partner.
Kijk eens kritisch naar je woorden en gedachten. Hoe vaak denk je niet ‘dat hij dat niet gaat doen, niet gaat kunnen’. Ook jouw gedachten over hem, voelt hij. Ook wat je niet uitspreekt heeft invloed op hem. Gedachten als ‘hij is geen volhouder’, ‘Hij doet niks’, ‘Ik moet daar altijd achter zitten’, hebben een negatieve invloed op zijn daadkracht. Buig ze om zie de magie gebeuren.

Geef je man verantwoordelijkheden in plaats van taakjes
Wij dromen van een man die spontaan de keuken spik en span poetst, die van de tuin een paradijs maakt, de was helpt op plooien en de vuilbakken buiten zet. Hij mag ook wat helpen met de kinderen in bad steken en kuisen, ….
Kijk eens naar de bijdrage die je man levert – nu al. Mannen hebben andere talenten dan vrouwen en jij wil niet dat hij je huishoudelijke taken uit handen neemt. Jij wil vooral dat je wat minder ‘mental load’ hebt.
Kijk eens samen naar waar hij een echt domein tot zijn verantwoordelijkheid kan nemen: de tuin, de loodgieterij en electriciteit, de vuilbakken, lampen vervangen, …Geef hem hierin carte blanche en verantwoordelijkheid. Dat wil dus zeggen dat jij jezelf niet meer de planning hiervan aantrekt. Je mag de emotionele en mentale zorgen die dit meebrengt aan hem overlaten: hij kan dat.

Geef hem ruimte om initiatief te nemen
Laat hem eens een avondje uit of een weekendje plannen met alles erop en eraan. Hij legt de datum vast, regelt de babysit, het hotel, het restaurant. Jij moet jezelf alleen maar opmaken en genieten.
En ja hoor, hij kan dat. Geef hem er ruimte voor en laat het hem invullen op zijn manier. Vertrouw hem en laat los.

Luister naar hem en hou rekening met zijn visie.
Dat wil niet zeggen dat je hem zonder tegen-woord gelijk moet geven. Luister naar zijn argumenten. Ontvang ze en sta er voor open. Geef duidelijk aan dat je hem gehoord hebt, herhaal eventueel wat hij gezegd heeft. De meeste mannen laten los nadat ze hun mening eens hebben mogen zeggen. Zeker als het over emotionele zaken gaat. Als het over zijn terreinen gaat: doe je gewoon hetzelfde: jij praat, hij luistert, hij beslist. We willen vooral gehoord worden in zo een situaties, toch?

En wat is daar nu het voordeel van?

Een man in zijn daadkracht wordt potenter in bed. Daadkracht en zelfvertrouwen zijn essentiële elementen die nodig zijn om een erectie goed en lang vol te houden. Onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen zijn echte erectie-killers.

Hoe langer je man zijn erectie kan volhouden, hoe groter de kans dat jij klaarkomt tijdens het vrijen. Meer nog: hoe langer hij het kan volhouden hoe dieper en levensveranderd jouw orgasmes zijn.

Het heeft dus echt zijn voordelen om je gedachten en emoties tegenover je man eens onder de loep te nemen. Jij hebt op deze manier de touwtjes in handen om iets in jullie relatie te veranderen: stap voor stap.

Begin dus al maar met positieve en krachtige gedachten over hem te formuleren. Je gaat hem zien groeien (letterlijk en figuurlijk)

In mijn volgende blog vertel ik meer over het ‘vrouwelijke’ ontvangen: stay tuned.

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.