Meteen naar de inhoud

Hij is te snel (1)

  • door

Veruit de meest voorkomende klacht van vrouwen die ik in mijn mailbox krijg: hij is te snel.

Hij begint te snel. Hij komt te snel klaar. Hij valt te snel in slaap.

In een reeks van drie blogs vertel ik meer over zijn snelheid. Lees en laat je verbazen.

Vandaag: hij wil te snel gaan.

Mannen denken maar aan één ding’

Algemeen nemen wij aan dat mannen sneller opgewonden geraken en meer zin hebben in seks. Alleen al om dat te weerleggen heb ik een hele inspiratie-avond nodig.
Wij krijgen van jongsaf heel wat ideeën mee die zichzelf al decennia, zoniet eeuwen in stand houden.

‘Mannen hebben meer zin in seks dan vrouwen.’

‘Mannen denken alleen maar aan seks’ (alle 7 seconden, volgens sommigen).

‘Mannen zijn sneller opgewonden dan vrouwen’

En in al deze uitspraken zit een grond van waarheid maar tegelijkertijd kunnen ze met een vingerknip weerlegt worden als je seksualiteit nu eens niet vanuit een mannelijk standpunt zou bekijken.

Mannen zijn gasvuren …

En vrouwen zouden dan een elektrisch vuur zijn  (let wel: geen inductie 😉 )

Zo zwart-wit is het niet.
Door het vrij testosteron in hun bloed zijn mannen gevoeliger voor (seksuele) prikkels. Dit is dus geen bewust proces. Hun zintuigen staan gewoon scherper door hun hormonale toestand. Dit hoort nog bij hun jagersinstinct. Hun lichaam reageert nog altijd zoals indertijd toen we op de savanne in grotten woonden. Een alert lichaam kon het verschil maken tussen leven en dood. Mannen ontvangen dus voortdurend prikkels uit hun omgeving. Ook seksuele zoals bijvoorbeeld feromonen (geuren die je niet bewust ruikt maar die je lichaam wel vertellen dat er iemand aantrekkelijk in de buurt is).
Een mannenlijf staat dus constant ‘aan’.

Vrouwen kennen die ook: rond hun eisprong vertoeven ze in dezelfde toestand. Ook dan is bij hen het vrij testosteron gestegen en zijn ze gevoelig voor seksuele prikkels.
Alleen zijn de meeste vrouwen zeer vroeg gestart met de pil. Hierdoor hebben ze onvoldoende hun cyclus leren kennen.
Doordat vrouwen dat gevoel van ‘ineens goesting’ krijgen niet (her)kennen, ontstaat er nogal eens onbegrip tussen de twee geslachten.  En dan gaat ieder in zijn kamp zitten en begint bovenstaande dooddoeners te roepen.

Mannen lijken sneller opgewonden.

Vrouwen geraken even snel opgewonden, maar merken dit vaak niet direct. Ze zijn met vanalles bezig (werk, huishouden, kinderen, …) en negeren hun lichamelijke reacties. Vaak gaat het om wat vage kriebels in hun buik. Of een vervelend duwend gevoel ter hoogte van hun schaamlippen.
Doordat bij mannen uitwendig vanalles beweegt, is het meteen duidelijk wanneer hij opgewonden is. Voor hemzelf én voor zijn directe omgeving.
Maar het is niet allemaal vreugde en heerlijkheid. Zo een penis reageert bij elke vorm van opwinding. Ook dus opwinding wanneer er iets spannends staat te gebeuren. Kijk eens naar kleine jongetjes: zij grijpen vaak naar hun kruis wanneer ze iets spannends moeten doen (klimmen, glijbaan, fietsen, …)? Wij vrouwen trekken dan ook onze billen samen. Dat komt ook doordat onze vagina samentrekt. Maar we leren dat niet als zodanig te interpreteren.
Gelukkig hebben mannen controle over hun erectie. De meeste mannen weten perfect aan wat ze moeten denken om het onder controle te houden en te laten verdwijnen. Dezelfde gedachten die ze kunnen gebruiken om hun orgasme uit te stellen.

De verloren erectie

Het grootste probleem is dat we van jongsaf geleerd hebben dat seks in de eerste plaats iets is dat je met een partner doet. Masturberen is iets wat je doet als je niet mag/kan bij je partner of wanneer je geen partner hebt. Seks wordt initieel alleen uitgelegd als penetratie. Jongens hebben daardoor geleerd dat die erectie nodig is om seks te hebben, om te penetreren.
Daarnaast wordt seks ook uitsluitend uitgelegd als één rechte lijn: knuffelen, kussen, strelen, penetreren, …
En zeker met een partner beschikbaar (zoals in een relatie) dient een erectie dus in de eerste plaats om met je partner seks te hebben;.
Heel wat mannen (en ook vrouwen) zijn op deze manier geprogrammeerd.
Een erectie krijgen en daar dan niks mee doen, is voor heel wat mannen een moeilijke. Want dat diende toch ergens voor …

Hard en hard.

Nog te vaak zie ik bij koppels een enorm groot misverstand opduiken.
We verwachten een joekel van een erectie. En liefst eentje die hard blijft tot op het einde.
Als dat niet lukt, raken heel wat mannen hun vertrouwen kwijt. Mannen denken nogal snel dat ze een erectie-stoornis hebben. En vrouwen denken dat lustig mee.

Zo verwijten heel wat mannen hun vrouw dat hun erectie taant wanneer ze aandacht hebben voor hun vrouw (strelen, oraal bevredigen, …): jij windt mij niet genoeg op.
Heel wat vrouwen stappen mee in die overtuiging: Ik wind hem niet genoeg op, hij vindt mij lelijk. Waardoor ze onzeker worden over zichzelf.

Het is perfect normaal dat je erectie wat afneemt wanneer je je aan het concentreren bent op je partner. Een erectie vraagt immers focus op je eigen lichamelijke sensaties. Het grote misverstand in seksualiteit: mannen met erectie-problemen leggen meestal teveel focus op hun vrouw.

Daarnaast blijft het misverstand bestaan dat je een kei-harde erectie nodig hebt om te penetreren. Voor een vagina die ‘klaar’ is heb je geen mega-erectie nodig. Het is alleen maar in de (porno)film dat een penis met één vlotte beweging in een vagina wordt gemikt. In het echte leven hoort een handje hulp of wat geklungel er nu eenmaal bij. Schattig, toch.

Hoe vertraag ik hem dan?

Eerst en vooral door tijd te maken. Ik ben grote fan van een wekelijkse seks-date. Let wel: het gaat hier niet om een wekelijkse afspraak om te vrijen. Nee, het gaat om een wekelijkse afspraak waarbij jullie afspreken allebei alleen tijd te hebben voor elkaar zodat vrijen een mogelijkheid wordt.
Heel wat koppels die tijd samen willen doorbrengen, gaan iets eten of naar de film. Maar dan is er nog altijd geen uitgebreide tijd genomen voor het lichamelijk genieten. Vandaar mijn advies om één keer per week echt een twee à drie uur tijd te maken voor elkaar. Begin met een bad of een uitgebreide massage. Of lees elkaar erotische verhalen voor. Concentreer je op lange streel-sessies, trage orale stimulatie, ….
Als je man te snel klaar komt, stel stimulatie van zijn penis dan zo lang mogelijk uit. Tot het laatste half uur bijvoorbeeld. Zo kunnen jullie vooraf maximaal genieten.

In mijn volgende blog vertel ik hoe je zijn erectie kan verlengen en jullie langer kunnen genieten van het vrijen.

Deze blog is een opwarmertje voor de gratis mini-challenge: Vertraag je man en geniet.
Deze gaat door op 16-17 en 18 april in de facebookgroep: Vrouw in Vuur en Vlam.

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.