Meteen naar de inhoud

Hij is te snel (3)

  • door

Ook als mijn vorige blogs helemaal niet van toepassing waren voor jou, zal deze derde in de reeks je wel interesseren. Ongeveer 70% van de vrouwen geeft aan niet klaar te komen tijdens het vrijen (lees: penetratie). Over de hele vrijpartij genomen (voorspel en naspel inbegrepen) komt toch al 68% klaar.

Seks is meer dan missionarishouding.

Ook al is dat misschien het eerste beeld over seks dat je kreeg voorgeschoteld, die missionarishouding is niet uitgevonden door of voor vrouwen. In missionarishouding raakt jouw clitoris nauwelijks gestimuleerd. Vaak lukt het in andere standjes beter. (Wanneer jij op hem zit bijvoorbeeld wordt je clitoris én je vagina gestimuleerd: pret gegarandeerd). Het hangt ook allemaal wat af van je fysieke fitheid. En die van hem.
Daarnaast kan je als vrouw ook heerlijke orgasmes beleven met orale seks, vingeren, zelf masturberen terwijl hij je streelt, …

Duurzaam klaarkomen

Veel seksuologen promoten de clitoris als hét genotsorgaan van de vrouw. Dat komt omdat seksuologie een nogal mannelijke wetenschap is: ze nemen de man als referentie. En de vrouw is vergelijkingsmateriaal. De clitoris is dan de vrouwelijk eikel.
Toch is het clitoraal orgasme maar een opwarmertje: het diepere genot zit IN je vagina. In je G-spot en in je cervix (baarmoederhals).
In normale omstandigheden heeft een vagina minstens 20 minuten stimulatie nodig om op deze manier een orgasme mogelijk te maken. Om heel erg  ‘all the way’ te gaan zelfs 45 minuten.
En voor je helemaal in paniek slaat: dat stimuleren mag deels ook bestaan uit het beter handenwerk of een dildo.
De meerwaarde van een vaginaal orgasme? Buiten het feit dat je er langer van (na)geniet en je er energieker van wordt, is het vooral levensveranderend. Ik heb al menige vrouw zien openbloeien. Je vaginaal orgasme is een lichaamsorgasme. Je voelt het door heel je lichaam. Een clitoraal orgasme is een piek-orgasme (kort en hevig) en is eigenlijk iets dat alleen je bekkenregio in vuur zet.

Hoe dat concreet zich manifesteert is voor iedere vrouw anders. Een cervicaal orgasme brengt mij helemaal van de kaart en in hogere sferen. Een clitoraal orgasme voelt nog enigszins te controleren. Een vaginaal orgasme is een traag-opgebouwde-total-loss.

Focus op je eigen lichaam

Het probleem ligt echter niet alleen bij het beperkte uithoudingsvermogen je man. Ben jij voldoende gefocust op je eigen lichaam? Of verwacht je dat je man je tot een orgasme brengt? Heel wat mensen leven met de overtuiging dat je partner een instrument is om klaar te komen. Niet is minder waar: je partner is een instrument om seks nog beter te maken. (deze blog daarover al gelezen?)
Ook als vrouw kan je – actief – je situatie in bed verbeteren:
– Leren en oefenen om je aandacht bij de les te houden ( even geen huishoudelijke zorgen)
– Leren focussen op je lichaam: heel wat vrouwen kennen hun lichaam en de reacties te weinig om adequaat deel te nemen aan het vrijen.
– Je vagina-gevoel vergroten. Dit kan met een jade-ei-training en door masturbatie.
– zelf vertragen. ‘allez rap dan’ uit je woordenboek schrappen bijvoorbeeld 😉
– Positief over je man praten (luidop en in je hoofd)
– Enne …. je orgasme opeisen: hij moet wakker blijven tot jij ook bent klaar gekomen. Ofwel helpt hij een handje ofwel knuffelt hij je nog een beetje terwijl jij masturbeert.

Meer weten? Op  16- 17 -18 april gaat er een mini-challenge door in de facebookgroep Vrouw in Vuur en Vlam

Tot daar!

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.