Meteen naar de inhoud

Ontvangen en zo

  • door

Energetisch lichaamswerk heeft bij mij ALTIJD een groot effect in bed.

Voor je nu naar de eerste beste masseur loopt, laat mij even uitleggen wat en hoe. Het komt bij mij ook niet zomaar uit de lucht gevallen.

Hoe het begon?

De eerste keer dat ik merkte dat energetisch lichaamswerk een effect had op mijn seksualiteit was na een accupunctuur-sessie. Ik liet al mijn beperkende ideeën over lingerie los en ging voor het eerst in mijn leven naar de lingerie-winkel voor een uitgebreid setje.
Bleek dat lingerie een fantastische tool is om je man te vertragen: hij heeft iets uit te pakken. Al mijn voor oordelen en ongemakkelijke gevoelens waren dus eigenlijk bullshit.

Toendertijd vond ik dat nog niet zo heel speciaal. Ik zag wel een verband maar dacht dat het nog iets heel onrechtstreeks was.

Een tweetal jaar later bereikte een accupressuur-sessie een nog groter resultaat: mijn aversie voor orale seks verdween van de ene dag op de andere.
Orale seks was eigenlijk wat ze in BDSM een zachte grens noemen. Ik wou dat wel doen maar onder mijn voorwaarden en in omstandigheden waar ik volledige controle bleef hebben. Dus controleerde ik vooral in de vorm van vermijden en initiatief nemen in andere dingen in bed.

Ondertussen …

Ondertussen sneuvelde er nog veel meer blokkades. Een groot aantal daarvan kan ik niet benoemen. Maar ik heb ze wel gemerkt.

Hoe? Awel doordat ik telkens op een nieuwe manier klaarkom. Heel vaak kan ik na ‘iets’ (welke vorm van energetische lichaamswerk/blokkades opruimen/meditaties) zeggen dat mijn orgasmes intenser, anders, … gemakkelijker zijn. Ik mag zeggen dat we een nieuwe  manier vonden, een nieuw standje dat mij intenser deed genieten. Of ik deed iets wat ik daarvoor niet durfde, dacht dat ik niet kon of wou doen.

Verwachting loslaten

Het belangrijkste aan het hele energetische lichaamswerk is dat je de verwachting los laat.
Ga dus niet denken dat een bepaalde sessie een bepaald resultaat gaat opleveren. Accupunctuur gaat bij jou waarschijnlijk andere resultaten hebben dan bij mij. Accupressuur heeft mij geholpen, maar gaat daarom niet perse jou van je aversie voor orale seks afhelpen. Als het zo gemakkelijk was, zouden holistische gezondheidswerkers stinkend rijk zijn.

Holistische energetisch lichaamswerk is geen farmaceutische pil. Het werkt niet op je symptomen, maar op je oorzaken. Zacht en trager, maar duurzamer. Je kan dus voor een sessie nooit zeggen WAT er juist gaat veranderen. Er gaat iets veranderen. Je lichaam kiest zelf wat het loslaat. Het kiest zelf welke blokkade eerst moet opgeruimd worden.

Universele thema’s

Bij holistisch lichaamswerk werken we vaak rond universele thema’s. Thema’s die de kern van ons zijn raken.

Die universele thema’s zijn weten, waarnemen, zijn en ontvangen.
Wanneer je echter vast zit in je blokkades heb je gedachten, gevoelens, emoties en seks/geen seks. Wij mensen hebben dus vooral het laatste.

Vergelijk jezelf eens met een kat. Iedereen kent wel een kat. Ofwel heb je er zelf een ofwel loopt er eentje van de buren in je tuin.
Wanneer je een kat observeert zie je dat ze geen gedachten heeft: ze heeft een innerlijk weten. Ze WEET dat daar een muis zit in de struiken en zit niet te denken of daar een muis zit, hoe dat die daar zit, langswaar ze die moet benaderen, …
Wij mensen beginnen dan direct vanalles te bedenken met ons mensenbrein. We bedenken een strategie en ook al op voorhand hoe we gaan mislukken en hoe sneu het is voor die muis en …

Een kat heeft geen gevoelens: een kat neemt waar. Ze is zich gewaar. Wat ze opmerkt in haar lichaam is haar radar-systeem dat haar vertelt dat er iets (een muis?) in de struiken zit.
Wij mensen nemen ook waar. Alleen maken we dat verkeerd. We denken dan direct dat er iets mis is met ons. Een koude rilling over onze rug bijvoorbeeld: dat is je lichaam die je iets vertelt over je omgeving of de mensen/dieren rond je. Ook pijn valt hieronder.

Een kat heeft geen emoties: ze is wat ze is. Wij dichten het dier allerlei emoties toe, maar dat is onze interpretatie. Een kat heeft geen oordeel over hoe ze zich voelt, ze is het gewoon en maakt zichzelf niet verkeerd als ze blij, tevreden, verdrietig of boos  of bang is. Wij mensen hangen daar een oordeel aan. We praten over positieve en negatieve emoties bijvoorbeeld. Terwijl er niks negatief is aan verdriet.

Een kat ontvangt: die ligt daar gewoon. Laat zich verwarmen door de zon, laat jouw strelen haar welgevallen. Die zit niet te denken: ‘wat moet ik subiet terug gaan geven/doen?’
Hoe vaak denk jij: Wat moet ik hier teruggeven? Wat verwacht de ander van mij in de plaats?

Seks is ontvangen

Wanneer het niet lekker loopt in bed zit er vaak iets mis in het deeltje ontvangen.
We zijn in onze relaties teveel boekhoudkundig bezig als het rond seks gaat.

Heel wat vrouwen die ik spreek klagen ‘niks terug te krijgen’ in bed. Maar vaak hebben ze een probleem met ontvangen. Ontvangen zoals die kat: gewoon liggen en zijn. En het je allemaal laten welgevallen. Je niet schuldig voelen over wat je ontvangt, niks in de plaats doen.

En ook bij mij is daar nog werk aan. Een neverending story. Ah ja. Want ik ben ook 40 jaar geïndoctrineerd met het idee dat ik als vrouw anderen eerst moet zetten. En tegelijkertijd dat ik alles zelf moet doen en regelen.

Ook nu nog mag er telkens – bijvoorbeeld na mijn shiatsu-sessie – iets verdwijnen.
Iets wat mij meer open maakt om te ontvangen. Iets wat mij meer en meer laat ontvangen.

En nee ik weet op voorhand niet hoe dat zich gaat tonen in bed. Soms door een nieuw soort orgasme, soms door een nieuw standje, soms door vertragen, soms door meer initiatief.

Daarom doe ik geen beloftes

Wanneer ik vertel over mijn New Body Day maak ik dan ook geen beloftes als ‘fantastische seks’ en gegarandeerde ‘manifesterende orgasmes’. Want dat is nooit het doel op zich. Ook de energetische massages die ik toepas zullen wel hun eigen – subtiele – effect hebben. Doordat ik getraind ben in het erkennen van veranderingen merk ik ze meer op. Ook de subtiele. Doordat ik open sta voor wat er mogelijk is, mag alles wat er verschuift en anders aanvoelt een gevolg zijn van een energetische lichaamsbehandeling.

Daarom begin ik een sessie/dag ook altijd met het loslaten van de verwachtingen. En eindig ik de sessie/dag ook altijd met de vraag voor erkenning wat er veranderd is.

Meer weten?

Lees mijn boek. Of neem een kijkje bij de omschrijving van New Body Day


Bestel hier ‘Vrijaf’ het boek


Meer weten over New Body Day

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.