Meteen naar de inhoud

Waarom ik geen make-up draag?

  • door

Laat me eerst en vooral heel duidelijk zijn: ik heb niks tegen make-up. Ik wil niemand op andere gedachten brengen. En ik wil zeker geen vrouwen (of mannen) schofferen die wel make-up dragen.
Maar zoals de meesten van jullie wel al gemerkt hebben in mijn facebook-lives, op mijn video’s en op mijn selfies: ik draag zelden of nooit make-up. De foto’s die ik liet maken voor mijn marketing enkele jaren geleden, daar draag ik wel make-up. Ik had dat toen ook nodig om enigszins op foto te pakken. En mijn lieve Lies van Stylies is dan de enige die in mijn buurt mag komen. Zij verstaat de kunst om mij op dat moment rustig, vrouwelijk en vol vertrouwen te krijgen.

Dat wil dus inderdaad niet zeggen dat ik geen make-up in huis heb. Ik weersta in het Kruidvat en bij Di ook moeilijk aan de verleiding om al eens een lipstick te kopen. En ik heb een account bij MAC zodat ik overal ter wereld mijn vaste kleurtjes kan gaan kopen (die heel nude, saai en neutraal zijn)

Ik ben lui

De hoofdreden waarom ik geen make-up draag is simpel: ik ben ongelooflijk lui in dat soort dingen.
Ik douche me elke ochtend maar vergeet mijn deo. Ik doe hoogstens wat gel of wax in mijn haar. Ik heb nog nooit een stijltang in mijn handen gehad. Toen ik lang haar had, deed ik dat op een staartje.
Ik ben ook veel te lui om ’s avonds de make-up weer te verwijderen. Als ik beslis om te gaan slapen, drink ik een glas water, poets mijn tanden, trek mijn kleren uit. That’s it. Op dat moment staat mijn hoofd niet op iets anders. Ik ben meestal al zo ver weg in het mediteren en energy-pulls dat ik dat soort triviale dingen vergeet. En dan lig ik in bed en dan ben ik te lui om weer op te staan.

Met is erger dan zonder

Ik kan echt geen make-up dragen voor mijn werk. Oaky, dat klinkt wat pathetisch. Maar binnen de kortste keren ben ik aan het geeuwen, zijn mijn ogen aan het tranen (en soms is ook mijn neus aan het lopen) als mijn cliënten via mij ontladen. En mascara zou dan alleen maar voor panda-ogen zorgen. Uitgelopen mascara is zooo sexy – not.
Bovendien vind ik dat mijn kleding langer proper blijft zonder make-up. Zonder make-up is dus beter voor het milieu want ik moet minder wassen.

Mijn huid vraagt iets anders

Ik heb een huid die erg gevoelig is voor acné. Als puber (en tot ver in mijn twintiger-jaren) had ik echt een puistenkop. En ik moet er nog steeds voor opletten.
Ik heb met periodes dagcrèmes gebruikt. Maar sinds ik voor mijn voeding luister naar mijn lichaam – en dus alleen eet wat mijn lichaam aangeeft dat het wil eten – heb ik die ook bijna niet meer nodig. Vroeger trok mijn huid nogal eens ’s morgens. En tegen de middag kon je er een ei op bakken. Daar bestaan natuurlijk de perfecte crèmes voor. Maar ook die blijven meestal in de kast staan. Ik had mijn dagcrème meegenomen op vakantie, ervan overtuigd dat ik daar met het warme weer en de zon zeker wat zou nodig hebben. Maar nee hoor. Mijn dagcrème is mijn toilettas niet uitgeweest.

Dat wil niet zeggen dat ik niks ‘gebruik’. Naast de douche staan mijn favoriete LUSH-producten. Ik reinig mijn gezicht bijna dagelijks met Angel on Bare Skin of Dark Angel. Ook daar raadpleeg ik gewoon mijn lichaam voor: in de winkel en in de douche. Lief lichaam, wat heb jij vandaag nodig? Waar kan ik jou vandaag mee voeden?

Soms laat ik mij wel eens verleiden tot een gelaatsverzorging. Maar eerlijk? Ik kom er vaak met een slecht gevoel buiten. Ik krijg meestal het gezucht dat het hopeloos is en dat ik zeker nog twintig keer zal moeten terug komen. Dat ik een dikke huid heb (gekweekt) en meer moet scrubben.
Ik creëer regelmatig mijn eigen SPA in mijn badkamer. Warm bad, badolie/zout met essentiële oliën of een metershoog schuimfestijn. En dan een ontspannend peel-off masker …

Make-up als masker

Heel wat van de vrouwen die in mijn praktijk binnenwandelen voor een diepgaande sessie beslissen zelf dat ze gaan make-up dragen. “Ik wil dat je mij ziet zoals ik ben, geen masker” is steevast hun argument.
En uiteraard is dat alleen mogelijk als ik daar ook puur (en onversneden) zit.

Laten we eerlijk zijn: make-up is vaak een masker. Het verbergt de onzekerheid.  Het verbergt de imperfecties. Maar die imperfecties heeft iedereen. Iedereen heeft al eens ergens een puistje, putje, lijntje, …

Make-up creëert ook een illusie. Heel wat make-up merken doen ons graag geloven dat je met hun producten het perfecte gezicht kan creëren. Maar in realiteit moet je al een goeie make-up artiest zijn en met contouren kunnen werken. Om de look te krijgen van de reclame foto’s heb je vaak verschillende lagen van verschillende producten nodig. En dan zijn de foto’s en video’s nog bewerkt om elke imperfectie weg te krijgen. Je krijgt het toch nooit zoals zij het voorstellen.

Make-up als ultiem vrouwelijk wapen

Make-up is een vrouwenzaak. Mannen blijven er ver vanaf. Op enkele mannen wanneer één of andere hype zich voordoet.
En doordat vrouwen het massaal gebruiken, gaan mannen er vanuit dat make-up nu eenmaal bij een vrouw hoort.

Make-up is bij een vrouwen-outfit gaan horen zoals een handtas en hoge hakken. De hoge hakken zijn rond dezertijd sneakers geworden
Vele vrouwen geven ook aan zich ‘naakt’ te voelen zonder make-up. En heel wat vrouwen kiezen voor permanente make-up. Vooral de eyeliner is daar erg populair. “Ik win ’s morgen enorm veel tijd want ik zie er altijd goed uit”

Wat verberg je?

Make-up is eigenlijk een tafellaken op een oude tafel. Het doorleefde tafelblad wordt als lelijk beschouwd en dient bedekt te worden. We wekken daarbij de indruk dat onze tafel nog fris en jong is. Ze is nog hip en ze volgt de mode. Maar daaronder blijft een oude tafel zitten. En die tafel heeft vroeg of laat onderhoud nodig, aandacht.

Je gezicht is je uithangbord en dus wil je er zo fris, jong en ongekreukeld mogelijk uitzien. Spijtig dat de grote commercie maar één op oplossing kent: make-up. Een laag je extra.

Hoe zou het zijn …

om duurzaam frisser, jonger en energieker te zijn en dat uit te stralen in je gezicht?

Een Access Energetic Facelift helpt je daarmee.
Het is een hand-on bodyproces waarbij je niet alleen frissere gelaatstrekken creëert maar waarbij je ook  nog eens werkt aan je persoonlijke groei.

Hoe werkt dat?
Elk lijntje in je gezicht is een weerslag van de oordelen die jij hebt over jezelf en je lichaam. En laten we eerlijk zijn: dat zijn er veel. We zijn opgegroeid met ons lichaam te veroordelen. Elke imperfectie moest vermeden worden. Je moeder huilde toen haar ongeschonden baby een bluts en een buil kreeg.
Je leerde het erg te vinden wanneer je lichaam niet perfect was, er niet perfect uitzag of niet deed wat je ervan verwachtte. Al die oordelen sloegen zich op in je gezicht onder de vorm van rimpels maar ook in de vorm die het aannam.
Stress uit zich onder andere in opeengeklemde kaken. En dat zorgt op zich weer voor de vorm van je gezicht.

Met de Access Energetic Facelift is het mogelijk om die oordelen los te laten. Door het plaatsen van de handen op decolleté, hals, gelaat, hoofd, … lost de energie van stress weer op in het gelaat en ontstaat er weer ruimte om zijn eigen vorm en uitzicht aan te nemen.

Al na één sessie voelt je gelaat ‘stakker’ en minder vermoeid aan.

Ik ben fan! En jij wordt het ook!


meer weten over Access Energetic Facelift

Join the conversation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.